Syditalien - Vejr

Om sommeren er der næsten garanti for godt vejr med flot solskin og højre temperaturer i Syditalien. Allerede i starten af foråret er det dog muligt at opleve ganske milde temperaturer i det sydlige Italien. Samtidig er priserne på rejser på denne tid af året, væsentligt lavere end i højsæsonen, og det gør det ekstra tillokkende at flygte fra den danske kulde.
Vi tog afsted til Syditalien den sidste uge i marts. På dette tidspunkt var dagtemperaturen hjemme i Danmark omkring frysepunktet, og så er det lækkert at komme ned i 15-20 graders varme og flot solskin.
Man skal dog passe på med at lade sig nare af de fine temperaturer, for om natten kan det være koldt. I det hele taget falder temperaturen drastisk når solen ikke er på.

Fakta om vejr i Syditalien

Syditalien har et subtropisk klima med varme somre og milde vintre. Hvis man vil have størst mulig chance for sol, skal man tage til Puglia-regionen, hvor der kun falder 4-500 mm. regn om året.
For Syditalien som helhed gælder det, at man oplever de højeste temperaturer i juli og august med gennemsnitstemperaturer omkring de 25 grader. De gode vejr i disse måneder smitter også af på vandtemperaturen i havene omkring de syditalienske strande, som i gennemsnit kan nå op på 28 grader i august.

Generelt kan man sige at Syditalien kan byde på godt vejr (gennemsnitstemperaturer over 15 grader) lige fra maj og helt til september.

Pompei

Som det fremgår af billedet, havde vi rigtig fint vejr på vores ferie i Italien.Syditalien       Attraktioner       Shopping       Vejr       Transport   


Copyright 2006-, Syditalien.dk